Presse

Der VINUM Weinguide schreibt: „…sechs Weine zwischen 88 und 93 Punkten…Ein solcher Einstand ist nur wenigen vorher gelungen. Der fruchtige bis edelsüße Bereich ist herausragend.“  Wir sind mit unserem zweiten Jahrgang auf dem Weg zum zweiten Stern.

 

MOSELFINEWINES.COM schreibt: „All wines are at least very good if not outright outstanding.(…) Whoever is partial to racy Auslese in a style not unlike preferred by Egon Müller should have a closer look…“ Hier der ganze Bericht.

 

STUART PIGOTT FÜR JAMESSUCKLING.COM

2017 die Gärtnerin 90 P
A very attractive light Saar Riesling with tons of delicate blossom and white-currant aromas. Almost dry with a very crisp bright finish. Drink now or in 2019 and 2020. Screw cap.

2017 der Kabinett 91 P
Slightly funky from the wild ferment. This is a classical Saar Kabinett with an elegant balance of moderately juicy white peaches and bright lemony acidity, which extends through the long finish. An excellent choice for smoked ham or fish. Drink or hold.

2017 die Spätlese 92 P
Maybe this isn’t the most concentrated Spätlese of the vintage, but this has beautiful balance. A very clean, long mineral finish that pulls you back for more. Drink or hold.

2017 Fuchs 92 P
Still slightly closed, but it opens up with some aeration. Quite some power packed into this sleek silhouette. There is a hint of tannins supporting the long herbal and mineral finish. Better from 2019 or another five years after that.

2017 der Kanzemer 91 P
Firm and herbal but there is enough apples, pears and white peaches to carry this very nicely. The hint of sweetness is beautifully integrated in the long and elegant finish. Drink or hold.

2017 Klosterberg Auslese 92 P
Quite opulent and sweet. This is a mouth-filling Auslese despite the hint of floral honey from botrytis. Good length, but not that complex at the finish. Drink or hold.

 

Die TU MÜNCHEN feiert 250 Jahre und porträtiert ihre Alumnis. Wir hatten die große Ehre mit unserer Weingutsgründung ausgewählt zu werden. Hier der Bericht.

 

ROBERT PARKER – THE WINE ADVOCATE

2016 Fuchs Auslese 92 P

2016 Fuchs Spätlese 91 P

2016 die Gärtnerin 88 P

2016 der Gärtner 88 P

2016 der Kabinett 89 P

2017 Fuchs  90 – 92 P

2017 der Kanzemer 90-91 P

 

FORUM MAGAZINBericht über die Neugründung des Weingutes und Gästehauses Cantzheim.

 

MOSELFINEWINES.COM

„Winemaking is done with ambient yeasts and the style of the House is one of elegance and finesse. If this debut vintage is anything to go by, this is a hot Estate to watch.“

Vintage Report 2016 – Cantzheim

 

JÉRÉMY CUKIERMAN MW

über den ersten Jahrgang 2016: “ This is what I call a flying start!“

 

VIGNERON

Ein großes Lob und ein wunderbarer Artikel in einem der führendsten französischen Wein-Magazine „Vigneron“. Ein ganz besonderer Artikel für Anna Reimann, hat sie doch in Frankreich Weinbau studiert und nun der erste exklusive Artikel über Cantzheim in dem vielleicht schönsten französischen Weimagazin, geschrieben von einem französischen Master of Wine, Jérémy Cukierman MW, eine Rarität!

Vigneron

Vigneron_deutsch

 

HANDELSBLATT

„Saar statt Sylt“ im Handelsblatt

Handelsblatt Artikel

 

BAU UND ARCHITEKTUR

BETONPRISMA – authentischer Artikel über die Entstehung und Vision des Weingutes und Gästehauses Cantzheim.

Max Dudler und Simone Boldrin mit ihrem Berliner Team haben mit ihren Entwürfen und der Baubegleitung maßgeblich das heutige Erscheinungsbild unseres Gutshauses mitbestimmt.

Dr. Bernhard Korte schuf die klaren, der Architektur dienenden, Strukturen der Hof- und Gartenanlage.

Pressemitteilung zur Fertigstellung des Projektes CANTZHEIM